Skrivegrupper

Kreativitet, fordybelse og skriveterapi

Skriveterapi er et redskab til større selvindsigt og fordybelse. Den kreative skrivning kan give ny mening til gamle udfordringer og hjælpe dig til at se de muligheder, du har haft svært ved at finde.

Grupper og kurser


Sæt ord på det indre liv

En samtalesalon om at læse og skrive som fordybelse i det indre liv. Søndag den 3. november kl. 14.00 til 16.30.

Terapeutisk skrivegruppe mandage

6 mødegange
Mandag den 2. september, 23. september, 7. oktober, 28. oktober, 18. november 2. december  2024
Klokken 18.30 til 22.00


Terapeutiske skrivegrupper

  • Tænk over dine store temaer i korte tekster.
  • Skriv dig frem til nye indsigter.
  • Mød andre i et kreativt fællesskab.

Den terapeutiske skrivegruppe er oplevelsesorienteret. Det vil sige, at du tager udgangspunkt i dit eget personlige materiale og får konkrete redskaber til at arbejde med dig selv og dit forhold til omverden på forskellige niveauer. Skriveterapien er en metode til større selvindsigt og fordybelse. Den giver ny mening til gamle udfordringer. Og den kan blive din støtte, når du har brug for det.

Med din pen og notesbog får du et trygt rum, hvor du kan formulere dine tanker. Når du skriver, sætter du farten ned. Tanker, der har det med at flakke hurtigt videre, bliver fastholdt i længere tid, og du kan betragte dem fra nye vinkler.

Det svære bliver ikke overstået, fordi du skriver om det, men du giver det plads og tid på papiret. Bagefter kan det være en lettelse at lægge teksterne fra dig igen. Der kan falde ro på kroppen, når du skriver. Forestil dig, at følelser og tanker også sidder i din krop som hovedpine, nakkespændinger eller måske ondt i maven. Når du får ordene ud gennem hånden og ned på papiret, kan det løsne kroppens uro og spændinger.

Den kreative proces er meget tilfredsstillende, også, selv om du ikke skriver digte eller skønlitteratur. Når du skaber en tekst og sætter ord på papiret, bringer du noget til verden, som ikke fandtes, før du satte dig med notesbogen.

Gennem gruppesamtalerne kan du blive mødt og forstået af andre. Udgangspunktet er ikke kritik eller en vurdering af teksten, men en udveksling af refleksioner over skriveprocessen og de personlige temaer.

Du kan læse mere om skrivepraksis og skriveterapi på bloggen, hvor du også finder faglitteratur om skrivning og psykoterapi.

psykoterapi og terapeutiske skrivegrupper v/ Lea Carlsen

Skriv på din egen måde

I en terapeutisk skrivegruppe behøver du hverken at skrive flotte tekster eller at stave ordene rigtigt. Du skal kun have lyst til at bruge skriveterapien som del af din personlige udviklingsproces.

Det er processen med at skrive, som er i fokus. Din kreativitet kan folde sig ud i skrivningen, og det kan i sig selv give glæde at mærke, når det sker.

Hvis du læser din tekst højt, giver du stemme til det, du har skrevet. De andre i gruppen kan blive inspireret af teksten, men der er ingen feedback eller kritik.

 

Individuel skriveterapi

Jeg tilrettelægger også individuelle forløb med skriveterapi. Du får skriveøvelser, støtte til skrivingen og du kan arbejde med dine personlige temaer gennem forskellige kreativt udviklende metoder. Du er velkommen til at ringe eller skrive til mig, så kan vi tale om mulighederne for et individuelt forløb med kreativ skriveterapi. Eller du kan læse mere her.